Om mig

 

Mitt mål att bedriva en avel som bygger på friska, starka, sunda och hållbara individer, inside and outside.
Min avel må vara i liten skala men av hög kvlite, jag känner mina hästar från topp till tå, vet deras styrkor och svagheter.
Hingstarna är noggrant utvalda och matchade för mest optimal chans att få indivder för de högsta klasserna och berika kommande svensk avel. 


Bakgrund

Jag stardade min ridkarriär på en liten på ridskolan Stall Toleryd vid 5 års ålder. 2005 började jag på internatet Plönninge gymnasiet där jag läset NV-ridsport med specialinriktning på fälttävlan. Där växte mitt hästintresser och blev basen för det mesta jag kan inom hästbranchen -träning -forderanalys - hästens anatomi/fysologi -unghästens utveckling.. ja, listan är lång och det är år som är väl spenderade!

Mitt mål har alltid varit att lära mig så mycket jag bara kan om hästar. Därför gick jag som hovslagarlärning under ett årt tid och har utbildadet mig även till Hästmassör hos Axelssons massage school for animal bland annat.  

År 2010 flyttade jag till Tyskland för att satsa på hästarna. Fick ett jobb i Dietmar Güglers stall som hästskötare till Angelica Augustsson. Efter en tid började jag istället att arbeta som ryttare/hästskötare åt Syliva Gügler. Efter ett par år hos Güglers bestämde jag mig för att inrikta mig på unghästar och började jobba som unghästberidare för Zuchthof Klatte. Klatte har tagit fram ett flertal topphästar inom både hopppning och dressyr bla. Argentinus, Armitage, Grannus, Dr. doolittle, Revolution, Franklin och många fler!

Hos Klatte hade jag ca 8-10 hästar att rida varje dag. Ett otroligt kul och givande jobb där jag fick chansen att rida många fina hästar och många timmar i sadeln! Jag hade allt ifrån griniga små ston till toppfina hingstar som skulle matchas till bruksproven i både hoppning och dressyr.

2011 och 2014 spenderade jag vintersäsongen i Wellington, Florida, och arbetade under Winter Equestian Festival.

 

Nu bor jag tillsammans med min sambo Oskar i Göteborg och läser civilingenjörsprogrammet på Chalmers tekniska högskola.

 

Jag brinner för avel och utbildning av den unga hästen!            (Bild: Hingsten Giovanni, WEF 2011 och 2014 Wellington, Florida)
 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)