Äntligen vår!... eller nästan iallafall..

För mig är det vår när avelsäsongen drar igång vilket den göra alldeles runt hörnet. Hingstvisnignar är inplanerade och ev en Feb-resa ner till Tyskland för att hälsa på mina fina och titta på lite fina hingstar <3. Hojta om ni vill med!  

Wiacenza är dräktig med Negro, otroligt spännande! Alla hennes föl håller toppklass. Varje föl hon får bygger på min tro om vad hon nedärver och mitt val av hingst blir bara lättare och lättare. Hon skall betäckas iår igen men har inte valt hingst ännu, jag har ett tag till på mig att vela hennes fölning är beräknad till mitten/slutet av april...så, men jag har några på lager :) funderar på ett helsyskon.. Kanske ett De Niro föl till.. eller Totilas? Har du kanske någon favorithingst? Berätta!  
Sezuan är en hingst som jag tror på men för min del så har han hamnat på favorithingstar-listan. Är inte ett stort fan av att använda unga hingstar, jag vill veta att de själva håller och kan prestera på högsta nivå. Och så är Sezuan i liiite dyraste laget med tanke på hans ringa ålder.. 25.000kr.. nja, inte iår men kanske om ett par år! 

Qamra skall betäckas med Contendro I igen, förra säsongen han vi bara testa en gång och det tog sig inte. Hon bli nu 4 år och skall ridas in här på vårkanten och sen betäckas. 

Tyrion blir kvar, detta otroliga föl! Blir så kluven på hur jag skall förvalta hans talang på bästa sätt.  

 

Jag åkte på ett diskbråck nu i augusti så jag har försökt att hålla min borta från hästryggen men det går sådär ;) ni vet hur det är! För två veckor sedan var en stor vändpunkt, äntligen börjar det sakta men säkert bli bättre.. nu skall jag bara fortsätta att inte lyft dumt eller göra dumma impulsiva grejer så att ryggen kan ta och bli bra :) Fick en utmaning av min sjukgymnas som jag tänkte dela med mig av! jag utmanar er på Yoga-bollen! Man står med alla fyra på bollen och skall sträcka ut ett ben i taget och hålla det så i 1 min/alt byta mellan benen och hålla balansen ett tag. 

 

 

Förutom alla hästar så jobbar jag och ett gäng teknologer från Chalmers på med  Chalmershinder (som ni kommer att se på Gothenburg Horse Show). På måndag är det global pressrelese och jag kan äntligen få berätta vad det är vi jobbar på iår! Kom gärna och hälsa på oss i Chalmers montern på mässan!! 

Kandidatarbetet började förra veckan och vi är supertaggade! Vi skall nämligen ta fram ett mätverktyg för att mäta bäcken och lårbenets position och inverkan.. Vem har inte haft problem med att hitta en sadel som passa - tänk om vi skulle kunna göra den processen lite mindre smärtsam. Så under GHS kommer vi att behöva göra 100 mätningar, så är du sugen på  en gratis sitsanalys så är du varmt välkommen att hjälpa oss att samla in data! Kom till Ergos monter på mässan. VI ses där!! 

 

 

26 jan 2018

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)