Dags för hingstval... alltid lite svårt!

Då var det vår igen, dags att välja hingst och såå många fina hingstar som finns gör inte valet lättare! 

Skall djärvheten att välja en ny ung talang segra, eller skall den etablerade hingsten som ger mer typade avkommor blir den som vinner? 

När jag tänker tillbaka för att komma ihåg hur jag resonerade förra året då De Niro, The One and Only, blev "vinnare". Detta föl kommer att blir Wiacenzas femte föl och vi kan se en stark röd tråd av de egenskaper hon nedärver till sina föl, hennes styrkor och svagheter. Detta göra processen enklare att välja "rätt". Wiacenza är en underbar häst på alla sätt men självklart har även hon nackdelar, och hennes fördelar skulle med fel hingst kunna bli en nackdel. Tack och lov har jag haft W länge och jag känner henne väl både som ridhäst och avelsto. Och det är nästan att man inte tror det är samma häst! Nu är hon ko-lung och på gärnsen till tråkig. När hon reds hade hon så mycket tryck och power med dendär känsligheten som gav känslan att det räkte att tänka tanken så var vi påväg dansandes fram över ridbanan så lätt och grasiöst. 
  
Jag vet i vilken riktning min avel skall och De Niro nerärver just de egenskaperna som jag sökte. Innan det var helt skrivet i sten att just han skulle bli pappan till kommande föl försökte jag hitta andra avkommor ute på tävlingsbanorna, bara för att se om det var ett vinnande koncept att kombinera W´s och De Niros linjer. Ett levande exempel på det är den otroliga och godkända hingsten Desperados som Kristina Sprehe rider. Han har en välmediterad bakgrund och otrolig ridbarhet!
Dessutom är Desperados mors, St.Pr.St. Wie Musik, stam väldigt lik W´s vilket betyder att fölet och D kommer att bli syskon någonstans mellan 60-70%(skall få hjälp att räkna på det så det blir helt rätt). 

Såå spännande nu är det bara 6 veckor kvar innan den lilla välkommnas till välden!  <3 


Desperados med Kristina Sprehe. 
   

5 mar 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)