Balanserat fokus..?

Många gånger fokuserar vi bara på våra hästar, deras träning, deras mat, deras vila osv..  Och sen krävs det att vi som ekipage skall leverera. - Vi blir skolande i hur rörelser skall utföras, får coachning för att fånga känslan och se hur det skall se ut. Men någonstans glöms det ibland att vi är två i ekipaget.
Ställer vi högre krav på hästarna än på vår egen kondition och styrka. 
Hur bra koll har vi ryttare på hur anatomin och fysiologin egentligen fungerar? 

Hur/vart/när lär vi oss hur man tränar för att bygga upp utan att bryta ner? -Vilken träning är bäst för mig och vad behöver jag?
-Är det ok, att träna som man gör i Fitness där det bulkas och Deffas --> Kort och gott: bryta ner och bygga upp och på köpet minska fetthalten och öka muskelmassan. 
- köra hela vägen in i kaklet.. varje gång? 


Jag har löptränat mycket tidigare, har tom sprungit ett maraton men det är kanske svårt att tro nu ;)
men iallafall jag försöker att springa 3 pass/veckan.
1. Kortdistans intervallpass
2. Ett långdistanspass
3. långdistans intervallpass

 MEN nu har jag har upptäckt Yoga! Ett superbra kompliment till både ridningen och löpningen. Jag blir mjuk och avständ i kroppen och efter ett pass känns det som om man varit på massage!
- kan starkt rekomendera morgonyoga!   
Ett annat boktips för "mentalträning"! 
-Jag älskar ljduböcker och lyssnade på början boken "The Chimp Paradox" där berskrivs, ganska så humoristiskt, att hjärnan består av tre delar: En Schimpans, en männiksa och en dator. Våra känslor och olika sinnersstämningar distanseras och kategorisera på ett väldigt kul sätt.
Ett tips till läslistan/lyssnarlistan för er som vill jobba med att stärka och utveckla självkänslan, empatin och för att höja prestationen.22 apr 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)