GHS, Mads-clinic och P&J.

Hej!

Förra veckan var GHS, allt lika inspirerande. Speciellt de unga talangerna(både ryttare och hästar) skall bli spännande och följa deras resa! Stort Grattis till Team Ling!!! 
Måste säga att Chamlershindret som mäte hur långt ifrån hindert som hästen tog av och landade var så intressand. Som den blivande ingenjör är man ju lite extra nördig, önskar att jag hade ett sånt hinder på mina hoppträningar, WOW! Tror detta hinder kommer att bidra med forskning som kommer att ge oss en ny syn på avstånd, hinder och hur vi kan påverka hästarnas teknik. 
Var även på Mads Hendeliowitz's clinic i GFRK's ridhus. STOR eloge till GFRK, vilket fantastisk välplanerad kväll och välgenomförd kväll! Trevlig personal, god mat och finfina hästar!!

  

 

Mads bjöd på nya nycklar till framgång, träningstips och inspiration. Han provocerade och tog upp diskuterade ämnen som kandar, bett, gramman... och avslutade med citat "rid på va fan som funkar, inte svårare än så". Håller med det är lätt att sitta på läkraren och dömma ut ekipage utan att ens ha en aning om deras utmaningar...  Att vara ödmjuk inför andras kunskap och erfarenhet är svårt, jag måste lyssna bättre och sluta vara en besserwisse! :)   

Nästa vecka är det P&J på GFRK, jag skall starata 3 klasser med två olika hästar. Det är första gången för båda utanför hemmaplan så det måste bli en planerad och pedagogisk resa där dom skall få leka sig runt banan på 50cm och 70cm. Framgång börjar innefrån med självförtroende!
Det kommer bli tajt med tid men det jag är lite orolig för är dendär nedhissningsbara avskiljningsväggen dom har, den svarjar lite ibland, får hålla i mig och inte göra en big-deal av det :) . Den ena hästen är 4år och om allt funkar är planen att försöka kvala henne till Falsterbo, håller tummarna att alla bitar faller på plats och att turen är på vår sida! 

 

Trots att Wia inte skall betäckas iår är det omöjligt att hålla fingrarna ifrån tangentbordet och läsa på lite om olika stammar och linjer. Speciellt efter hen helg på GHS, har massvis att läsa på om!
Gillar fortfarande Negro såklart, kasnke Sir Donnerhall.. eller varför inte Don Schufro..hade varit så spännande att testa honom på Wia, annars är planen att betäcka med De Niro igen om ett par år . Han finns ju bara som fryst och det är lite mer komplicerat än en vanlig betäckning...


Snart tittar det ut ett litet föl e: TOTILAS, än så länge har Wia fått 5/5 stoföl, tänk om det blir en liten hingst dehär gången! <333 Läängtar, den lilla är beräknad till början av juni så 3 månader kvar... 

1 mar 2017

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)